Diamonds

A portugál iskola körlevelét nem tették zsebre a szülők

Hogy valódi-e a most közölt kép és annak tartalma, vagy csupán egy jól megfogalmazott kamu, igazából eldönteni nem tudom. Annyi szent, hogy minden egyes szava igaz. 

 

 

A facebookon pörgő sorokat egy portugál iskolának tulajdonítják, akik körlevélben írták ezt a szöveget a szülőknek. A szöveget angolul találtam, lefordítom nektek:

Kedves szülők,

  • Szeretnénk önöket emlékeztetni arra, hogy azok a varázsszavak, mint a “jó napot, kérem, üdvözlöm, sajnálom és köszönöm” úgy sajátíthatóak el, hogy önök ezeket otthon megtanítják gyerekeiknek.
  • Ezen túl otthon szokás megtanítani gyermekeiknek, hogy legyenek őszinték, hogy  legyenek pontosak, legyenek szorgalmasak, barátságosan közelítsenek másokat, ezen túl mutassanak tiszteletet idősebbek és nem utolsó sorban tanárok iránt.
  • Otthon kell megtanulniuk, hogy a tisztaság erény, hogy nem beszélünk teli szájjal és hogy a szemétnek a szemetesben a helye. 
  • Otthon kell megtanulniuk, hogyan tartsanak rendet maguk körül, hogyan vigyázzanak értékeikre és hogy az cseppet sem jó dolog, ha elveszik másokét. 
  • Itt az iskolában ezzel szemben megtanítjuk őket nyelvekre, matematikára, történelemre, földrajzra, fizikára, kémiára, testnevelésre. A mi feladatunk továbbá megerősíteni azokat az alapokat, amiket a gyerekek otthon már megtanultak.

fordítás: diamonds

 

 

Facebook oldalunkat IDE kattintva találod - kérlek, kövesd és támogasd munkánkat. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!