Diamonds

10 eszméletlen tény a macskákról

10 olyan érdekességet, tényt, cukiságot mutatok, amelyek főszereplői macskák és amikről talán még te sem hallottál.

 

 

1.) 1985-ben Freddie Mercury kiadott egy szólólemezt, amelyet a macskáinak, Jerry-nek, Tomnak, Oscarnak és Tiffany-nak, valamint minden macskaszerető embernek ajánlott:

2.) A Guinness Rekordok Könyve betiltotta azt a passzust, amely a “Világ legkövérebb macskája”, vagy a “Világ legkövérebb állata” címen futott, ugyanis az állattartók elkezdték veszélyesen tömni és túletetni kisállataikat:

3.) Disneyland tárt karokkal várja a kóbor cicákat, ugyanis velük tudják csak megoldani azt a kényes helyzetet, hogy az egerek ne lepjék el a parkot. Éppen ezért etetik, itatják őket, ráadásul megadják a számukra a szükséges orvosi ellátást és a védőoltásokat is.

4.) A macskák azért viszik oda neked azokat az egereket, bogarakat, amiket levadásznak, mert rólad az a véleményük, hogy te csupán egy gagyi macska vagy, aki képtelen egeret fogni – ők pusztán önzetlenek veled. Lesajnálóan önzetlenek..

5.) Ha a cicád rád néz és lassan kacsint, vagy behunyja a szemét, annyit próbál veled tudatni, hogy szeret téged, bízik benned:

6.) 1879-ben Belgiumban macskákat tanítottak ki arra, hogy postásként dolgozzanak és hordják ki a leveleket. A terv – hogy is mondjam – csúfosan megbukott. (Jééé…)

7.) Egy tanulmány kimutatta, hogy a legjobban a macskák tudnak különbséget tenni az emberi hangok között, azonnal és minden esetben megismerik a gazdik hangját például. A tanulmány kitért arra továbbá, hogy ők azok, akik a leginkább tudják pont leszarni, ha hívogatod őket:

8.) A brit kormánynak van saját, kormányzati főmacskája. Ő Larry, az Első Számú Egérfogó:

9.) A felnőtt macskák csak azért nyávognak, hogy kommunikálni tudjanak az emberekkel

10.) Ha macskád van, egyharmadával tudod csökkenteni a veszélyeztetettséget stroke-ra és szívinfarktusra. 

Kapcsolódó bejegyzés: 15 zseniális kép, amit a macskák trollkodtak szanaszét

A boredpanda.com cikke nyomán fordította: diamonds

Folytatása következik!

Facebook oldalunkat IDE kattintva találod - kérlek, kövesd és támogasd munkánkat. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!