Diamonds

Meggymagozás pofonegyszerűen: eztán csak így csinálod!

Úgy esett, hogy tegnap este becsengetett a szomszéd. Még régi típusú házaspár, van kertjük a város szélén, pici nyaralóval, ahol mindenféle gyümölcs és zöldség megterem. Isteni áldás, hogy néha minket is meglepnek pár kilónyi terménnyel, bár a legutóbbi, öt darab cukkinitől, amelyek darabja több, mint kétkilós volt, kicsit téptem a hajam, ugyanis a cukkini az az zöldség, amit senki nem eszik meg a családban.

 

 

Kidobni nem volt szívem, így a kollégáim körében ajándékoztam el őket – csak a szomszéd meg ne lássa.

Most viszont beállítottak hozzám vagy öt kilónyi meggy társaságában, amit képtelenség azonnal elfogyasztani. Lekvárt nem akartam főzni belőle, szörpöt még soha nem készítettem, úgy döntöttem, kimagozom őket és fél kilós kiszerelésben mehetnek is a fagyasztóba. 

Az első fél kilót még viszonylag lelkesen kimagoztam, aztán már úgy voltam vele, hogy magozzon, akinek hat anyja van. A fülem is úszott a meggylében és már nem volt őszinte a mosolyom. Fellapoztam hát az internetet, milyen trükk létezik a feladatra úgy, hogy itthon nincs meggymagozó gép és nem is szándékozok vásárolni hasonlót. 

A megoldás jó pár, külföldi youtube csatornán meg is érkezett: a videóban még azok is, akik nem beszélnek angolul, rájönnek, mi az egyszerű trükk. Végy egy üres – boros, üdítős – üveget, egy kínai evőpálcikát (ennek hiányában akár egy hurkapálcika is megteszi) és a meggyet. Nézd meg a videót, eztán csak így magozol te is!

Facebook oldalunkat IDE kattintva találod - kérlek, kövesd és támogasd munkánkat. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Kokusz says:

  Ugyan így magozom, csak az üveget a mosogatóba állítom. Oda fröcsöghet nyugodtan, meg lejjebb kényelmesebb dolgozni, mint mellmagasságban.

 2. W. A. Lacky says:

  Ez öngól! Már Noé korában is használták a meggymagozó szerkezetet, amelyet mainapság is árulnak. Kb. százszor hatékonyabb…

 3. Bernát Kata says:

  Elég szaporátlan így meggyet vagy cseresznyét magozni, és nem hiszem, hogy így nem terít be a piros lé. 😀 Egyébként nekem tökéletesen megteszi a gemkapocs is! 😛

 4. Ferenc Zsikla says:

  No1 a videón cseresznye látható.
  No2 kapható meggymagozó kb. 1500-2000 forint.
  Panel tigris ezt még gyakorold egy kicsit, és többet kellene piacra járni! és a csirkét Nem fólia borítja hanem Toll- és nem a hűtőpultban van a természetes élőhelye……………..


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!