Diamonds

Retro: amikor a 80-as évek szó szerint merénylet volt a jóízlés ellen #2

Hasonló című bejegyzéssel találkozhattatok már itt, most jön az újabb fejezet. Az első rész főképp frizurákról szólt, IDE kattints, ha kiváncsi vagy rá!

 

 

Ma felöltözünk a hetvenes-nyolcvanas évek stílusában, felkészültél?

Az kinek van meg még az emlékeiben, amikor Németországból kaptunk egy pár évvel korábbi Quelle katalógust és olyan féltve lapozgattuk, mintha valami kincs volna? Akkora könyv volt, hogy háromszor belefért a Háború és béke. 

Kétszáz oldalon női ruhákkal, 50-50 oldalon férfi- és gyermekruházattal, pár oldalon elképzelhetetlen konyhai kütyükkel, textíliákkal, viselhetetlen cipőkkel és olyan műszaki cikkekkel, amik közül csak párat tudtunk beazonosítani. De szinte minden magyar háztartásban lapult egy ilyen és annyira előszeretettel lapozgattuk őket. 

A nyolcvanas évek végén jártunk ekkor, legalábbis én, aki gyerekként olyan becsben tartottam egy rokon által az országba csempészett 1985-ös katalógust, mintha a vizsolyi biblia egyik példánya lenne. 

És most találtam egy rakás képet ilyen régi katalógusokból, egyenesen a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek divatjaival, a kornak megfelelően öltözködő modellekkel, akiktől a mai szépérzékünk tépi a haját. Már amennyiben van haja egy szépérzéknek.

Reppenjünk hát el a múltba és lapozzunk bele pár retró katalógusba! Egy élmény lesz:

fotók: sadanduseless.com

 

Facebook oldalunkat IDE kattintva találod - kérlek, kövesd és támogasd munkánkat. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Spinda Sándor says:

    Manapság is vannak nyomorék ruhák. Még ezeket is lepipálja némelyik.

  2. Agi Vamosi says:

    ugyan már!!! a ruha csak egy plusz adalék volt ,hogy másnak lássuk magunkat,hogy kinek mi volt a fejébe vésve az egyénisége vagy a divat hóbort megnyilvánulásában. egy csodát ! lazák,vidámak és trendik voltunk, akár így vagy akár úgy. minden kornak megvannak a szánalmas pillanatai 🙂 csak nézzetek szét a három számmal kisebb nadrágot viselő lányok amiről a plussz kilók csak úgy lefordulnak ,kibuggyannak és mégis azt hiszik milyen klasszul néznek ki vagy a trottyos szarós nadrág egy pasin ,ami nekem egy a japán kisgyerek pottyantós gatyóval. szóval minden úgy a jó, ahogy akarjuk és tetszik nekünk. az sem volt gázabb és most is annyira gáz,mint anno.. azaz ilyen a valós lét ! köszöntelek benne 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!