Diamonds

Tanulságos videó az áldozathibáztatásról

A BBC Comedy készített egy rövid, alig kétperces videót. Magyar felirat készült hozzá, így nyugodtan nézd meg akkor is, ha nem beszélsz angolul. A film alatt bevágott nevetések, apró tapsok és maga a tény, hogy egy vicces műsorokat adó csatorna készítette a videót, arra bíztatnak: nevess, élvezd, kapcsolódj ki és szórakozz egy nagyot.

 

 

De garantálom, nem fogsz tudni nevetni. A film, amelyben a fiatalember arról beszél: kirabolták, megfenyegették, kést szorítottak a nyakához, gyakorlatilag felhívja a figyelmet arra, mennyire beépült az életünkbe az áldozathibáztatás. Igen, ez egy új fogalom, de végigsöpört a köztudatban. Itthon az egész ott kezdődött, amikor a Rendőrség kihozta “imázsfilmjét” “Tehetsz róla, tehetsz ellene” címmel. 

Nézd meg a videót és tépelődj el rajta egy picit.

Ezt az urat itt kirabolták…

A BBC Comedy bemutatja milyen lenne az, ha a szexuális bántalmazásnál feltett áldozathibáztató kérdéseket kapná meg valaki egy rablótámadásnál. Elég hülyén hangzik, hogy biztos azért rabolták ki, mert kihívóan gazdag volt az öltönye. De akkor vajon miért gondolja bárki is, hogy egy jól kinéző ruha már indok lehet valaki megerőszakolására?

Közzétette: Kettős Mérce – 2017. március 12.

Facebook oldalunkat IDE kattintva találod - kérlek, kövesd és támogasd munkánkat. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!