Diamonds

Megalázták a kórházban a roma származású rákkutatót

Horváth Józsefről nem olyan rég olvashattatok a Nők Lapja hasábjain vagy az nlcafe.hu oldalán. Árvai Magdolna bejegyzésében minden információt megtudhattok a karcagi szegénytelepen született, a Debreceni Egyetemet elvégzett és jelenleg az egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában dolgozó 27 éves fiatalemberről. 

 

 

Horváth József jelenleg a szájüregi rák diagnózisát elősegítő genetikai megoldásokon dolgozik. 

Az említett cikk IDE kattintva érhető el. 

A fiatal orvos közösségi oldalán viszont a napokban egy elkeserítő bejegyzés vált napvilágra. Ezt a bejegyzést mutatom úgy, hogy véleményt nem fűzök hozzá – azt tegye meg ki-ki saját értékrendje alapján. Horváth József az édesanyjáról ír, aki a karcagi kórházban fekszik:

Sajnos édesanyám állapotáról nem tudtam információt kapni. A kezelőorvos nem volt bent, de az ügyeletes doktor nem tudom milyen információk alapján, de azt mondta nővéremnek, hogy kóros veseelégtelenség és bélfertőzés… Akkor kezdem az elején:
Megérkezem Karcagra, kocsiba be, egyből be a karcagi kórházba a belgyógyászatra.
Keresem az ügyeletes orvost, hogy adjon tájékoztatást az elvégzett CT és endoszkópiás vizsgálatokkal kapcsolatban, mivel tumor-gyanúja miatt utalták be. Rákkutatóként rögtön egy világ omlott bennem össze.
Végre eljutottam oda, hogy személyesen is bemenjek.
Az ügyeletes orvos kapásból lekezelően kezdett el velem beszélni, azt se tudta konkrétan ki édesanyám, tőlem kérdezi a szobaszámot. Folytatja tovább, hogy ő már adott felvilágosítást korábban, érjük be azzal. Mondom neki, hogy most jöttem Debrecenből, s én még semmit sem tudok, legyen szíves felvilágosítani. Azt mondta hát Debrecen nem a világ vége, bármikor be tud jönni, meg amúgy is hadd végezze el a dolgát, és beb@szta rám az ajtót.
Kicsit később kijön, leülünk az asztalhoz és odahozza a kórlapot, amin a test-hőmérsékletet és a tápanyag-ellátottságot jegyzik, illetve a vizitek idejét. Mondom neki, hogy szeretném látni az elvégzett vizsgálatok eredményeit, erre a kórlapot nyomja az orrom alá, és ezt mondja:
– Olvassa el, ha érti! Meg amúgy is ki maga és miért kér ilyet?
A pumpa már az egekbe, de próbáltam visszafogni magam: elmondtam neki, hogy ki vagyok és mivel foglalkozom, és higgye el, hogy értem, de ezekből nem derül ki a vizsgálatok eredménye. Tovább nyomta a lekezelő dumáját, én felálltam és megmondtam, hogy hova tegye a kezelőlapot!
Felháborító, hogy ez megtörténhet!!! Emberek életének megmentésére felesküdött ember!!!
Én így szeretlek karcagi kórház! Én így szeretlek egészségügy! Én így szeretlek Magyarország!

Fotó: Hajdú D. András

Facebook oldalunkat IDE kattintva találod - kérlek, kövesd és támogasd munkánkat. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!