Diamonds

Fény derült a titokra: miért nem látsz bébi galambot sehol

A Brightside oldalán egy égetően fontos témát boncolgattak az újságírók: vajon miért van az, hogy soha, senki nem látott még újszülött galambot? Kimész egy parkba, vagy a főtérre, ott nyüzsögnek mindenütt, de mind egyforma, mind kifejlett, felnőtt egyed. Hát nincs szegény galamboknak gyerekkoruk? Vagy rögtön ekkoraként bújnak ki a tojásból?

 

 

Az amerikai honlap munkatársai meginterjúvoltak hát egy madártani szakértőt, aki fellebbentette a fátylat az óriási titokról. A galambok ugyanis a leginkább urbanizálódott madárfaj, természetes közegük a városban élni, abszolút hozzászoktak az emberek és az emberi társadalom eszközeinek jelenlétéhez, éppen ezért hozzátartoznak egy város hétköznapi látképéhez. Mint ilyen, amikor világra jön egy kicsi galamb, a felnőtt galambok pontosan ismerik a város rejtett zugait, a bokrok mélyét, a házfalak közti réseket, az elhagyatott épületek magányát és madaraktól szokatlanul, nagyon hosszú ideig, negyven napig is rejtegetik a fiókákat.

Mire a fióka elhagyja a rejtett zugot, már kifejlett, felnőtt példánynak számít. És máris repülhet, felfedezni a környezetét. 

Facebook oldalunkat IDE kattintva találod - kérlek, kövesd és támogasd munkánkat. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!