Diamonds

13 megrázó illusztráció a 21. századról

Jean Jullien egy francia illusztrátor. Fő témája megmutatni a világnak, milyen elfuserált, kütyüorientált és egymásra oda nem figyelő az élet a 21. század modern társadalmaiban. 

 

 

Rajzaiban fájdalmas korképet (vagy kórképet?) láthatunk mindarról, amit nap, mint nap tapasztalunk. Hogy mennyire a gépek irányítanak mindenkit – emlékeztek még, amikor pár hónapja az egész világ Pokemonokat kergetve kacsázott az utcákon? Hogy mennyire el tud szaladni mellettünk az élet, miközben mi bújjuk a mobilunkat, a tabletet, a laptopot? Hogy lassan képtelenek vagyunk normális, emberi hangon beszélgetni (sőt, egyeseknek igényük sincs rá), amikor úgyis mindent lezavarunk a közösségi médiában?

Pénteken találkoztam egy olyan ismerősömmel, akivel sokat chatelek a facebookon. A személyes találkozás kimerült abban, hogy “hello, szia, hogy vagy, mizú, ööö, hát, he, viszlát, szép napot”. Amikor hazaértem, már másfél oldalas litánia fogadott a facebookon, amit úgy indított “jaj, azt még elfelejtettem elmesélni, hogy…”. Nem mertem odaírni, hogy élőben nem is mesélt semmit. 

Nos, nézzük meg Jean Jullien képeit és szerintem egytől-egyig felsóhajtunk majd, mennyire igazak az illusztrációi.

 

Facebook oldalunkat IDE kattintva találod - kérlek, kövesd és támogasd munkánkat. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!